søndag den 7. oktober 2012

Ikke de tre tenorer-heller ikke linie tre-men mine tre stubbe!

Her viser jeg min første collage-det er mine tre stubbe i haven.Fuglebadet var i haven da vi købte huset for 30 år siden,og stubben er fra vores birketræ,som jeg desværre ikke kunne tåle.
De to andre stubbe er fra vores hvidtjørne,som vi har fældet.

Der er stadig mange druer i drivhuset-det kniber med at få spist dem.Har foræret rigtig mange bort.

Der er også rigtig mange forskellige chilli i drivhuset.Det er allesammen nogle jeg selv har sået.
Vi bruger dem rigtig meget til næsten alt slags mad.
Jeg er rigtig glad for denne lille stålreol i drivhuset til opbevaring af småplanter og til når jeg sår.
Her kan i se hvor flittige vi har været i dag.En hel anhænger med ukrudt.Må se at komme på genbrugspladsen.
Lidt mere fra drivhuset-det er anden gang at clematissen blomstre.
Den nyder jeg meget,når jeg står og arbejder derude.
Jeg ved godt at der er mange der ikke vil have asters i deres haver,men dette stykke har jeg haft i mange år,og det breder sig ikke udenfor stenene-og de bliver heller ikke så høje.Jeg synes de liver op på denne årstid. 
Solhat er noget af det jeg rigtig nyder i øjeblikket.
Dette billed er fra mit nye hvide og gule bed.
Jeg har ikke så mange roser,men denne smukke og velduftende
gule rose er jeg rigtig glad for.
Endnu et billed fra bedet.
Der er stadig gang i clematissen der snor sig op af parykbusken.
Nu vil jeg forsøge mig med at lave stiklinger.
Jeg elsker når hortensiaerne skifter til efterårsfarver,og bliver helt sprøde.
Jeg bruger hortensiaerne til dekorationer og kranse.
Jeg har lavet rigtig mange pelargoniaer i år.
Har fået flere forærende bla. af Bente.Det er jeg rigtig glad for.Nu står de her i udestuen,og så må vi se når frosten kommer.
Har plantet om flere gange,men de vokser helt fantastisk.
Jeg bruger dem meget til værtindegaver.det bliver folk rigtig glade for.
Denne duftpelargonia har jeg tager rigtig  mange skud af.
Til sidst vil jeg lige vise min agapentus,der lige pludselig har fået to nye stilke med blomst på.Nu er jeg meget spændt på om de når at springe ud.

Det var hvad jeg jeg havde at vise jer idag.Håber i har nydt mine billeder.Hvis der er nogle navne i vil vide,så spørg.

Rigtig god uge til alle jer dejlige bloggere. 

32 kommentarer:

 1. God aften Jette
  Flotte stubbe! Jeg bruger dem også til lidt af hvert men mine kan flyttes rumdt. Det er brændekævler af vis størrelse.
  Blomsterne står sandelig også fint i blomst endnu i dine bede og jeg kan godt li de smukke Asters. Har lige købt men slet ikke så mange ;)
  Mine pelargonia får lidt for hurtigt gule visne blade; har du et bud på hvorfor? Måske vander jeg dem ikke rigtigt.
  Stålreolen er lækker. Jeg så en der ligner i Ikea og er lidt lun på at få sådan en hjem, de kan jo bruges til så meget.
  Lad os håbe frosten venter lææænge på sig, så vi kan glædes over blomster i haven i uger endnu.
  Knus Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose.ja! jeg synes også at de smukke asters liver så dejligt op.Du skal passe på at du ikke overvander pelargoniaerne.De kan godt lide at tørre lidt ud ind imellem.
   Jeg har faktisk også købt min stålreol i Ikea,da jeg manglede plads til når jeg sår om foråret og til alle de små blomster man har.Den koster kun 69 kr.Ja frosten må gerne lade vente på sig Knus Jette

   Slet
 2. Hej Jette
  Det ser super godt ud som du har fået passet stubbene ind, og hvor har du stadig meget dejligt der blomstre både inde og uden. Dine pelargonier ser rigtig sunde ud.
  God aften
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita.Tak for dine søde kommentarer.Jeg er også spændt på hvor længe de kan blomstre endnu.Men lad os håbe at frosten lader vente på sig Knus jette

   Slet
 3. Fin collage, du har lavet af dine stubbe. Også fuglebadet er fint.
  Hvor har I været flittige. Men det er nu rart at gå vinteren i møde med god samvittighed. Vi har også knoklet i haven i dag i det gode vejr, men mit indlæg herom kommer først i morgen.
  Du har stadig mange fine blomster i haven, kan jeg se.
  Den smukke clematis i drivhuset er det en 'Crystal Fountain'?
  Den lille clematis er meget yndig. Hvad hedder den?
  Og dine pelargonier er da bare helt fantastiske. Kan godt forstå, at de er populære som værtindegaver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel.Ja! det er min første collage.Jeg har meget at lære endnu med alt det tekniske.Ja vi har været i haven i seks timer idag,da vejret var fint,men lidt koldt.jeg var mest i drivhuset,da der trængte til lidt oprydning,og jeg fik da også sået en del.Clematissen er en multi blue.Den er dobbelt i den første blomstring,og næste blomstring er den kun enkelt.Den lille clematis kan du se i mit indlæg fra d.22/9.Det er den der står op af parykbusken.Jeg synes det har været rigtigt hyggeligt at gå og lave stiklinger,og det er så nemt.
   Rigtig god aften til dig Knus Jette

   Slet
 4. Det var da også en hel del, du havde at vise i dag. Du har da også rigtig meget i blomst ikke mindst dine fine clematisser. Der kan jeg ikke være med, men hvor er de flotte, det er dine stubbe også. En agapanthus i blomst er da også imponerende, det er dine druer også. Ærgerligt jeg bor så langt væk :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.Ja! da jeg først var kommet igang så var der da noget der blomstrede endnu.Ja jeg var også måløs da jeg så de to nye blomster på min agapentus.Havde du boet tæt på så havde du fået masser af druer fra mig.Men de er desværre ikke til at sende.Rigtig god aften til dig knus Jette

   Slet
 5. Hvor må det være skønt at du/I er kommet så langt i haven - I er sikkert snart ved at kunne lukke haven ned for denne sæson?

  Hvor er det et dejligt par du har fået i dit hvide/gule bed - jeg tænker på solhatten med den gule græs bag. Har du navnet på den gule græs, for den kunne jeg godt tænke mig at sætte på min ønskeliste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Susanne.Dejligt at høre fra dig.Ja! vi fik taget et
   ordentligt ryk idag.Det er dejligt at være så godt med,men der mangler da noget endnu før vi kan lukke ned for vinteren.
   Den gule græs hedder evergold.Jeg købte tre forskellige græsser for en hund på Plante Oasen i Ballerup.Nu håber jeg bare at de kan klare vinteren.Knus Jette

   Slet
  2. Plante Oasen besøger jeg også af og til - synes det er én af de bedste i området sammen med den i Bistrup/Birkerød. Måske jeg skulle se, om jeg kunne komme forbi i weekenden, for den Evergold er jeg lidt pjattet med.

   Tusind tak for dit tilbud om chili-frø. Måske vi skulle aftale en lille byttehandel - hvis du da har lyst til nogle frø fra mine. Jeg forsøger mig lige med en mail, hvis jeg kan finde din adresse her på siden.

   Slet
  3. Godaften Susanne.Jeg håber du har heldet med dig,og at de stadig har den Evergold.Min Mail er.jetbob@mail.dk.
   Lad os se hvad vi eventuelt kan bytte med.Knus Jette

   Slet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  5. Hej Jette, så kom der hul igennem pr. mail - har haft problemer med at sende, men nu skulle den være god nok :-)

   Slet
 6. Sjovt med fuglebadet, der ligner de svampe der vokser ved foden!;O)
  Hvordan har du Clematissen i drivhuset? I jordbed eller i en krukke. Flot ser det ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Skipper.ja det er et gammelt fuglebad,og jeg synes det passer så godt sammen med stubben med svampene.Jeg har clematissen direkte i jorden,og klipper den helt ned hvert forår.Og hvis jeg er flittig med at klippe blomsterne af,så blomstre den igen.Tak for dine pæne ord.Knus Jette

   Slet
 7. Hej Jette
  En masse du har i blomst endnu. Billedet fra dit nye hvide og gule bed er bare så flot! Det er ramt smukt i farve.
  Det kan du godt være stolt af.
  Det gamle fuglebad ser også godt ud på stubben!
  Du har rigtigt mange fine detaljer i haven og mange der blomstrer endnu. Hvis du kan holde dine asters i kort snor, kan jeg da godt forstå du gerne vil have dem. De er da også gode at plukke ind af, men den type der er i min have, sår sig allevegne og det er jeg træt af, fordi de snor sig om rødderne på andre planter, så de ikke er til at flå op......

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.Tak for dine søde ord.Jeg er også glad for mit fuglebad.I nogle år malede jeg det,men kan bedre lide som det er.Jeg er også rigtig glad for mit hvide gule bed.Glæder mig til foråret når alle tulipanerne blomstre i bedet.Har sat spring green-purrissima.og hvide krokus.
   Rigtig god dag til dig knus Jette

   Slet
 8. Man skulle ikke tro at du boede i Danmark, når man ser hvor meget gang der er i din have endnu, især mht klematis og agapanthus.
  Vi må huske at nyde det hele, inden den slemme hr. Frost kommer:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.Jeg synes jo selv at det lagger mod enden i haven for denne gang,men da jeg gik rundt og tog billeder i går blev jeg alligevel overrasket over at der stadig var gang i en del.Lad os håbe at frosten lader vente på sig.Knus Jette

   Slet
 9. Hej Jette, Fin collage du har lavet :-) Sikke mange blomster du stadig har. Jeg har lige købt en clematis Multi Blue i Bilka i går, den kostede kun 41 kr. Der var også gode tilbud på jord. Her har det regnet rigtig meget, men i går fik vi næsten tømt drivhuset. Har stadig en del løg der skal lægges. Knus Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Gitte.ja! jeg øver mig i at lave collager.Jeg troede ikke at jeg havde så mange blomster på denne årstid,men der var alligevel en del der stadig blomstrede.Multi Blue er en dejlig clematis,og sikke en pris.Jeg er heller ikke færdig med at lægge løg endnu.Vi har haft fint vejr de sidste par dage,og vejret er også ok i dag.Knus Jette

   Slet
 10. Hej Jette. Du har da meget i blomst endnu, her går det hurtigt på helt. Jeg er så småt begyndt og gøre klar til at så nogle af alle de skønne frø jeg har modtaget. Jeg har nemlig gang i en nyt Solhatte-bed, selvom jeg ikke har haft særlig meget held med at så Solhatte, men prøver lige igen.

  Jeg har jo også fået et nyt stort drivhus og vil gerne have nogle klatre noget derinde. Jeg tænker lidt i Passionsblomst, den er så smuk, men ved ikke om den vil kunne klare en vinter derinde. Clematis er jeg jo ikke særlig god til, selvom det er en plante, jeg så gerne vil have. Der ser hyggeligt ud i dit drivhus.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise Lotte.Jeg er sikker på at du godt kan have en clematis i dit nye drivhus.Min trives godt,og jeg klipper den ned hvert
   forår.Den står direkte i jorden.Jeg tror at en passionsblomst bliver for overvældende.Men nu ved jeg jo ikke hvor stort dit drivhus er.Mit er kun på 10 kvm.Jeg er også rigtig glad for min vin.Jeg har også sået en del i går.bla.nogle af de frø fra dig,som jeg er rigtig glad for.Desværre må du vente med dine gule lupiner,da min mand smed frøstanden ud-han troede det var affald.Hvis der er noget du kunne tænke dig her fra så sig bare til.God dag til dig knus Jette

   Slet
 11. Skønne sensommerbilleder og helt vidundelige gamle stubbe. Dem bruger jeg også meget i min haven og synes bare deres forfald er så magisk, når de bliver tilvokset med svampe. FAntastisk så mange blomster du stadigt har i haven.
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Hej Helle.Jeg er også rigtig glad for mine stubbe.Lidt er der der
  blomstre
  endnu,men det varer vist ikke længe før vi trækker indendøre.
  Tak for dine søde ord.Knus jette

  SvarSlet
 13. Sikken dejlige billeder, der er mange skønne planter i din have. Har anskaffet mig en multi blue clematis i år og vil glæde mig til den ser ud som din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Vibe.Multi Blue er en skøn clematis-den kan du godt glæde dig til.Og tak for dine pæne ord.Jeg synes efterhånden at min have er som jeg gerne vil have den,men man bliver jo altid inspireret her på bloggen.God aften Jette

   Slet
 14. Hej Jette. Sikke en fin collage du har lavet og hvor er stubbene "hyggelige". Jeg skal love for, at du også er flittig. Jeg kan se, at dine helichrysum stiklinger har en god størrelse. Jeg er sikker på, at de nok skal blive til noget, men de tåler altså ikke frost. Jeg har også lavet nogle og vil gerne lave mange flere. Det er en fin reol, du har i drivhuset, den er meget anvendelig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte.Har øvet mig lidt i at lave collager.Det er Gitte der har vist mig hvordan jeg skal gøre.Jeg er også spændt på mine stiklinger.Må evt.tage dem ind i huset.Er rigtig glad for min reol.Der er godt med hyldeplads,og så fylder den ikke så meget.Har købt den i Ikea for 69kr.Vi har været ret flittige den sidste tid.Det er rart at få det hele på plads inden frosten kommer.Knus Jette

   Slet
 15. Fin collages af dine dejlige stubbe.
  Gode billeder af alle dine mange Planter.
  Hvor har i dog været flittige.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 16. Hej Åse.Tak for dine pæne ord.ja! vi har gået til den det sidste stykke tid.Det er jo godt at være færdige med det meste inden vinteren.
  God aften til dig Jette

  SvarSlet